Energie investeringsaftrek met LED verlichting van TBJ

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker. De overheid en de samenleving willen het milieu beter beschermen. Met de energie investeringsaftrek probeert de overheid duurzaam ondernemen te stimuleren.

Om de duurzame investeringen extra te bevorderen is is de investeringsaftrek verhoogd van 41,5 % naar 58%! Hierdoor ontstaat er een nettovoordeel van ongeveer 14 procent voor EIA-aanvragers. Ook het budget is verhoogd naar 161 miljoen euro. In 2016 is het dus nog aantrekkelijker om een duurzame investering, zoals ledverlichting, te doen.

Technisch Bureau Jessen adviseert, levert en installeert LED-verlichting die in aanmerking komt voor de EIA. Sinds 1 januari 2016 zijn de eisen voor het verstrekken van de EIA verscherpt, moet een LED armatuur 100 lumen/watt opbrengen ook LED-tube moeten nu 100lm/w opbrengen. In praktijk betekend dit dat verlichting die niet aan de gestelde eisen voldoen niet in aanmerking komen voor de EIA aanvraag.

Technisch Bureau Jessen adviseert u volgens de geldende normen werkt met LED verlichting waarmee u de EIA kunt aavragen.

Eisen voor aanvragen van de EIA:
– Minimale investering van €2500,-;energie investeringsaftrek
– Producten moeten Dekra gecertificeerd zijn met de nieuwste kwaliteitseisen;
– Aanvraag binnen drie maanden na aangaan van de investeringsverplichting, zowel bij een mondelinge als een schriftelijke overeenkomst.

Voor de mogelijkheden en/of een vrijblijvende afspraak neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Meer informatie over de energie investeringsaftrek vindt u hier.